Aankoopmakelaar

​​Belangrijke beslissingen bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Dat doet u maar een paar keer in uw leven. Ik ben betrokken, denk met u mee en geef een passend advies. Dat kan een totaaladvies zijn of de verzorging van enkele deeldiensten.

Wenst u begeleiding bij het gehele koopproces, van bezichtiging tot koop? Of heeft u alleen advies nodig bij het controleren van de koopovereenkomst, of tijdens de onderhandelingen​.

Ik verwerk uw woonwensen, omstandigheden en mogelijkheden in begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken. U betaalt alleen voor het advies waarvoor u kiest​.

 

Van woonwens naar concreet woningaanbod

U heeft een wensenlijst waar uw nieuwe woning aan moet voldoen. Komt dit overeen met uw financiële mogelijkheden? Ik kan op uw verzoek toetsen of uw wensen en mogelijkheden met elkaar overeen komen.

Uw woonwensen worden door mij vertaald naar een selectie van geschikte woningen. Als VBO-makelaar beschik ik over een uitgebreid netwerk van collega-makelaars en heb ik kennis van nieuwbouwprojecten. Maar u kunt natuurlijk ook zelf uit het aanbod van VBO-Makelaar, via Funda of andere websites een selectie maken.

 

Van onderhandeling naar koopovereenkomst

Nu is het zaak de juiste biedingstrategie en het beste openingsbod te bepalen. Ik kan u daarin objectief adviseren en bijstaan. Met een schat aan ervaring en hulp van de VBO-database weet ik in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde overeenkomt.

Gefeliciteerd! Uw eindbod is geaccepteerd, de koopovereenkomst kan getekend worden. Maar niet voor ik die grondig heb doorgenomen: de lijst met zaken die de verkoper achterlaat wordt geaccordeerd, de ontbindende voorwaarden zijn gecontroleerd en een eventueel financieringsvoorbehoud is opgenomen. U heeft nog drie (werk)dagen bedenktijd, maar dan is het zover.​

​​

Van bezichtiging naar eindoordeel

Terwijl u checkt of het huis aan uw wensen voldoet, kijk ik alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Indien noodzakelijk zal ik u adviseren een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voor extra zekerheid.

Als dit het huis van uw dromen is, dan graaf ik nog wat dieper. Hoe zit het met de bestemmingsplannen, het energielabel en / of de milieuaspecten? Als VBO-makelaar weet ik de gegevens snel boven water te krijgen. Daarnaast informeer ik u over het te volgen biedingsproces en of er al meerdere biedingen zijn.

 

Van financiering naar overdracht

De financieringspuntjes worden op de ‘i’ gezet. Bij de start werd gekeken naar de mogelijkheden, nu wordt dit omgezet in een​ concreet financieringsvoorstel. Ik kan u eventueel een passend advies geven. Voor een hypotheekaanvraag is een taxatie nodig die door een onafhankelijke gecertificeerde taxateur moet worden uitgevoerd.

De overdracht bij de notaris kan vlot verlopen. De papieren en hypotheek zijn grondig bestudeerd en afgerond. De woning is geïnspecteerd en goedgekeurd. Het is nu slechts een kwestie van ondertekening van de akte van levering. De notaris schrijft u bij het Kadaster in als nieuwe eigenaar. Champagne! De sleutels zijn voor u.​